Basisolering

Sluten tack vare sprayskum

Husgrunden bör alltid vara tillräckligt isolerad så att ingen värme går förlorad genom att byggnadsmaterial är i direktkontakt med marken. Med grundisolering som en del av en energieffektivitets renovering förhindrar du onödiga köldbryggor och hjälper huset att svalna långsammare. Beroende på var grunden är placerad, kan grund- och omkrets isolering avsevärt minska på värmekostnaderna.

Eftersom den övre delen av byggnaden också är ansluten till källaren, skyddar isoleringen inte bara nedre våningen. Den skyddar hela byggnaden mot frost, fukt och även mot mögelbildning. Grundisoleringen utförs upp till ca 80 cm under marken och minskar bildning av köldbryggor mellan ytterväggar och grunden.

Även om grundisolering är mer komplex än inre isolering av väggar i källarutrymmen – är yttre isolering särskilt gynnsam på grund av elimineringen av köldbryggor. Om källaren skall används som bostadsyta är även omkrets isolering viktig.

Värmeisoleringsprocess

Vi rekommenderar det välbeprövade EXY sprayskummet för isolering av grunder. Skummet appliceras enkelt på rengjord yta, och spelar sedan ut dess värmeisolerande egenskaper efter expansion. Skummet expanderar 30 gånger sin ursprungliga volym. Som resultat lägger sig skummet som en enhetlig massa i nästan alla springor, i murverk och betong, vilket förhindrar värmen från att avta. Skummet hårdnar inom några minuter efter applicering och kan bearbetas direkt – t.ex. kan du applicera bitumen omedelbart efter att skummet hårdnat, för att ge byggnaden extra skydd mot vatten.

KOLLA IN PROCESSEN FÖR SPRUTISOLERING MED SKUM.

Följ oss på Youtube för mera videor på sprutisolering med skum.

Användbara tips

En allmän regel är att se till att alla källarväggar är isolerade med samma typ av isolering. Detta är det enda sättet att förhindra köldbryggor i de mindre isolerade områden (vilket annars kan leda till bildande av kondens). Det rekommenderas även att grundisoleringen inte sticker ut framför fasadisoleringen så att regn sugs in i grundisoleringen.

Fördelar med källarisolering

  • Isolerar effektivt och förhindrar nerkylda väggar
  • Minskar värmekostnaderna avsevärt
  • Förhindrar fukt- och mögelskador
  • Minskar risken av torrröta
  • Källaren kan användas som bostadsyta

Produkter

EXY 09:

Testad och välbeprövad! Effektiv och “andas” bra tack vare dess öppna cellstruktur.

EXY 34 HFO:

Ett av marknadens mest effektiva isoleringsmaterial. En ny generations EXY 34 HFO.

Intresserad?

Skydda ditt hus effektivt från fukt och mögel och spara på värmekostnaderna med högkvalitativ grundisolering. Vi ger gärna råd.

Ytterligare information

För arkitekter

Viktigt för dig som arkitekt. Läs mera om oss, arbeta med oss och våra produkter.

Nedladdningar

Detaljerad information, datablad och intressant fakta om våra produkter och vårt företag.

Isolera din fasad

Stora ytor, stora fördelar: Professionell isolering för din fasad.

Produkter

Lees meer over onze producten